Lekplatser

Det finns tre lekplatser på föreningens område, en stor med sandlådor, gungor, rutchkana och klätterställning samt två mindre med sandlådor och ”gunghästar”. Det finns även en större kommunal lekplats på ett avstånd av ca 500m, där finns även en mindre fotbollsplan.

Länk: Karta

Kollektivtrafik

Busshållplatser finns i direkt anslutning till området, Backatorp trafikeras av linje 18 som har slutstationerna Skälltorpsvägen – Backa – Johanneberg. Linjen stannar där mellan på bl.a. Hjalmar Brantingsplatsen – Brunnsparken – Kungsportsplatsen – Götaplatsen.

Länk: Västrafik linje 18

Djur & natur

Backatorp erbjuder en vacker natur med både skog och öppna ytor. I skogen hittas både vackra vyer, svamp och blåbär samt ett och annat rådjur. I närliggande området Skogome ligger strövområdet/våtmarken Hökällan där över 200 fågelarter har observerats.

Länk: Hökällan

Affärer

I Backatorp har du nära till ett flertal handels och service områden. De mest närbelägna är Selma Lagerlöfs torg / Selma stad som för tillfället genomgår en mycket omfattande ombyggnation. IKEA samt Bäckebol center ligger på ett avstånd av ca 5 km.