På årsmötet avtackades några styrelsemedlemmar och några nya ledamöter kom med. Styrelsen har konstituerat sig och i nedan tabell kan ni får en inblick i de olika ledamöternas ansvarsområden.

OrdförandeFredrik AroseusAnsvarsområde: Myndighetskontakter, Projektgrupp elbilsladdning och Nytecknade avtal, Underhållsplan
SekreterareMonica KelveredAnsvarsområde: Informationsblad, Protokoll, Verksamhetsberättelse, Planering av städdagar
KassörShpresa BerishaAnsvarsområde: Myndighetskontakter, Löpande avtal och Ekonomi, Tele2, Grönytor, Projektgrupp elbilsladdning samt Villaägarnas riksförening
Bitr. kassörLennart LarssonAnsvarsområde: Ekonomi, Bokföring, Underhållsplan, Ansvarig för nycklar och Sammankallande för radgaragens samordnare.
LedamotMarie HeimerssonAnsvarsområde: Projektgrupp elbilsladdning, Backatorpet samt uthyrning av Backatorpet, Mottagning nyinflyttade, Planering städdagar. Backatorpsrådet
SuppleantNikolaos FoulidisAnsvarsområde: Sammankallande för radgaragens samordnare, El-avläsning radgarage, ytterbelysning och Projektgrupp elbilsladdning
SuppleantMartin LinnanderAnsvarsområde: Skyddsrumsansvarig, Datasäkerhet, Underhållsplan,
RevisorMaria Malm Rådbo
RevisorHåkan Svensson
RevisorssuppleantIngemar Larsson

Välkomna också på samfällighetens gemensamma städdag som är den 6 maj med start kl. 10. 00. Vi samlas vid Backatorpet. Har ni grenar och sly från er trädgård så har ni möjlighet att lägga det i slyhögar på 4 olika platser i området. Det är de sedvanliga platserna, 2 st. på Båtsman Lustigs gata och 2 st. på Båtsman Rems gata. Ni får börja nu på lördag den 22 april och lägga era grenar i högarna.

Information från projektgruppen laddning av el-bilar i radgaragen

Alla ni som har ett radgarage fick för några veckor sedan ett brev från Lantmäteriet. Där framgick att vårt anläggningsbeslut för våra radgarage har ändrats. Det nya beslutet innebär att samfälligheten kan uppgradera elnätet för radgaragen och installera den utrustning, inklusive laddboxar, som behövs för att kunna ladda bilar i våra radgarage. Den 20/4-23 vann beslutet laga kraft då ingen hade överklagat beslutet vilket också tyder på att många medlemmar vill ha möjlighet att ladda i garagen. Det är också skickat anbudsförfrågan till 10st. olika företag för att fråga om de kan utföra installationen. I nästa vecka, vecka 17, samlas styrelsen för att gå igenom anbuden som företagen skickat till oss. Vi hoppas då kunna ta fram en bra kandidat av de olika anbuden. Planen är sedan att ha en extrastämma, preliminärt den 31 maj klockan 1900 i Kajutan. Ni som är medlemmar med radgarage kommer då att få ta ställning till anbudet från företaget som styrelsen rekommenderar samt styrelsens förslag till finansiering. Vi kommer med betydligt mer information när vi värderat de olika anbuden och då i samband med att vi skickar kallelsen till extrastämman om några veckor. Några medlemmar med fristående hus har frågat om de också kan få en laddbox installerad på sitt hus genom att utnyttja den mängdrabatt vi hoppas få vid upphandlingen. Om någon av er är intresserad så maila till styrelsen om detta så skall vi försöka lösa detta med det företag som då fått jobbet för radgaragen.